דף הבית >> קורסים מקצועיים >> קורס מקיף All Grain לבישול בירה
 
מחזור  ספטמבר 2017:
יום ב' 04.09 בשעה 18:30
יום ב' 11.09 בשעה 18:00 (שיעור כפול)
יום ב' 18.09 בשעה 18:30
יום ב' 25.09 בשעה 19:00 (סיור במבשלה)
 055-8857260 03-6822978

עוד קצת על הכנת בירה

הכנת בירה בבית אינו נושא מסובך ביותר, אמנם יש ללמוד ולהבין כיצד מתבצע התהליך אך עדיין ניתן להוציא מוצר טוב גם עם לימוד מוגבל.
כיום קיימים בשוק הישראלי מגוון מוצרים שיכולים לעזור לכם לבשל בירה בבית במספר שיטות

הכנת בירה - קיט מבושל מראש

זהו מוצר המגיע בדרך כלל בקופסת פח המכילה תרכיז לתת מועשר בכשות שהוכן על מנת לייצר בירה בסגנון מסויים. התרכיז שבקופסה עבר כבר תהליך בישול וכל שנותר הוא להמיסו במים חמים בתוספת סוכר ולבשל אותו במשך כרבע שעה לצורך חיטוי. לאחר הבישול מעבירים את הנוזל למיכל תסיסה ומתסיסים כרגיל.

הכנת בירה - בישול בירה על בסיס רכז לתת

הכנת בירה מרכז לתת מתבססת על תרכיז נוזלי או אבקתי. רכז לתת זה אינו מועשר בכשות ולא הוכן, בדרך כלל, על מנת לבשל בירה בסגנון מסוים אלא משמש כבסיס למספר סגנונות. הבחירה איזה סגנון בירה להכין נעשית על ידי השרייה של גרעיני לתת קרמל או לתת קלוי לפני בישול הרכז והוספה של כשות במהלך הבישול שנמשך כשעה. הכנת בירה מרכז לתת מצריכה סיר בישול של כ- 12 ליטר, הכנת הבירה נעשית בכמות מים של 10 ליטר ולפני התסיסה משלימים את הכמות ל- 20 ליטר, נפח הכנת בירה סטנדרטי.

הכנת בירה - בישול מגרעיני לתת בלבד All Grain

הכנת בירה מגרעיני לתת בלבד היא שיטת בישול הבירה המקצועית ביותר. תערובת של גרעיני לתת משמשת כבסיס להכנת הבירה. לכל סגנון בירה מכינים תערובת גרעינים משלו הכוללת מספר סוגים של לתת. בהכנת בירה מגרעיני לתת הסוכרים לתסיסה של הבירה אינם מגיעים מרכז לתת שמוצה במפעל אלא המיצוי נעשה במהלך הכנת הבירה בבית. כתוצאה מכך נדרש ידע מקצועי שיביא למיצוי סוכרים אידיאלי המתאים לסגנון הבירה המבושלת.

שלב התסיסה והביקבוק זהה בכל השיטות להכנת בירה, ולכן לא משנה באיזו שיטת הכנת בירה תבחרו, חייבים להבין ולהכיר את מנגנוני תסיסת הבירה ופעולת השמרים.

בקורסי בישול הבירה של בירדי תוכלו ללמוד להכין בירה בכל שיטות הבישול. הקורסים הבסיסיים להכנת בירה מיועדים למתחילים ולכאלו שכבר יש להם נסיון, קורסים שיכולים לשמש כבסיס גם לאלו הרוצים להפוך את התחביב למקצוע. למתקדמים בנינו קורסים המתעמקים ברמה התיאורטית.
בנוסף לקורסי הכנת הבירה מתקיימות בבירדי גם סדנאות מקצועיות להעמקת הידע בנושאים ספציפיים כגון טיפול בשמרים וטעמי לוואי.

כל משתתף יקבל:
תעודת סיום, תקציר מודפס של החומר התיאורטי, בקבוקים מהבירה שבושלה בקורס, כרטיס חבר במועדון הלקוחות של "בירדי" (שווי ההטבה 30 ש"ח) המקנה צבירת הנחה של 5% על כל הרכישות בבירדי, ייעוץ והכוונה בבישול הבירה גם לאחר סיום הקורס, מפגשי בישול פתוחים לבוגרי הקורסים בלבד.

הכנת בירה בבית - קורס בישול בירה מקיף All Grain (שהיא שיטת בישול רק מגרעיני לתת, ללא רכז)


קורס בישול בירה מקיף בשיטת All Grain היחיד מסוגו בארץ, מיועד למתחילים ולבעלי נסיון בבישול בירה מרכז, הרוצים להתמקצע ולבשל בירה בעצמם מגרעיני לתת כתחביב, או להפוך זאת למקצוע. 

הקורס בהנחיית גדי דבירי, מותיקי מבשלי הבירה בארץ, בוגר בית הספר לבישול בירה "Siebel" שבשיקגו ארה"ב, סומלייה בירה ושופט בתחרויות בירה בינלאומיות.


במהלך הקורס מודגם בצורה מעשית תהליך בישול הבירה המלא מגרעיני לתת כאשר המשתתפים לוקחים חלק פעיל בתהליך, בנוסף מעניק הקורס גם את הידע לבישול בירה מרכז בשילוב גרעינים (קורס אותו ניתן לקחת בנפרד - הקורס הבסיסי).

שימו לב,  זהו קורס ייחודי, המקיף והמקצועי ביותר המוצע בארץ ומתבסס על ותק, ידע  ונסיון של שנים רבות בהדרכה ובבישול בירה. 
משך הקורס חמישה שיעורים וכולל סיור במבשלת בירה.
הקורס מעניק את כל הבסיס הדרוש על מנת לבשל בירה בבית ואף להפוך זאת למקצוע.

על מנת להכיר את עולם הבירה הרחב, מוצגים למשתתפים סגנונות הבירה השונים תוך טעימה והערכת מאפייניהם.
לבוגרי הקורס המקיף קיימת אפשרות להמשיך ולהתפתח במסגרת קורס מתקדמים-2 בו מתעמקים בנושאים ספציפיים של תהליך המיבשול וחומרי הגלם.

הקורסים מתקיימים משנת 2005 מידי חודש. במהלך השנים מאות משתתפים נחשפו אל עולם מופלא זה של בישול בירה ורכשו ידע וכלים מקצועיים ששיפרו את יכולות המבשול שלהם.

מבוגרי הקורס שלנו שפתחו מבשלות בירה:
אלכסנדר, פאבו, כנען, ללה, אביר האלה, שריגים, עמק האלה, רונן, מבשלת הגליל, סוף אילת, ראלף ועוד רבים אחרים וטובים שרצו להשאר ברמת התחביב...
 

נושאים בקורס מקיף להכנת בירה "All Grain"

מפגש ראשון:תיאורטי:
  • "בראשית ברא" - סקירה מהירה על ההיסטוריה של הבירה.
  • מהגרעין אל הבירה - הכרה של חומרי הגלם השונים והבנת השפעתם על מאפייני הבירה.
  • לתת - תהליך ייצור הלתת: הנבטה, ייבוש וקליה. סוגי הלתת השונים וכיצד לשלב אותם במתכונים.
  • כשות - חומצות אלפא ובטא, הערכת כישות והבדלי ארומות.
  • מים - הרכב המים והשפעה על הבירה.
  • שמרים - "הקוסמים הקטנים של הבירה" לאגר ואייל. נוזליים ויבשים.
  • מבוא לבישול בירה - השלבים השונים בתהליך ייצור הבירה, כיצד נשלוט על מאפייני המוצר הסופי.
  • ניקוי וחיטוי, הצגת חומרי החיטוי השונים וטיפים לגבי שיטת העבודה.
  • טעימת סגנונות בירה (לאגר): פילזנר, דונקל, בוק ודופלבוק.
מפגש שני (שיעור כפול):תיאורטי:
  • תהליך ה-Mashing והשפעתו על המוצר הסופי. אנזימים הפעילים בתהליך והשליטה עליהם, שליטה בטעמים, טמפרטורה, רמת החומציות והשפעתה על המוצר, המנעות מטעמי לוואי
  • תהליך הבישול, מטרתו וחשיבותו.
  • תכנון מתכונים וחישובי כמויות.
  • מבוא לסגנונות בירה וטעימת בירה מקצועית.
מעשי:
  • מיצוי הסוכרים מהלתת, סינון ושטיפה, בישול הבירה, ניקוי וחיטוי, העברה למיכל התסיסה.
  • בישול הבירה, דגשים ומטרות.
  • טעימת סגנונות בירה (בלגיה): טריפל, דאבל. סטרונג גולדן אייל, דארק אייל.
מפגש שלישי:תיאורטי:
  • בישול בירה מרכז לתת.
  • מחזור חיי השמרים ותהליך התסיסה.
  • בעיות בתסיסה כיצד מזהים ואיך פותרים.
  • זיהוי טעמי לוואי בבירה, מקורם וכיצד להימנע מהם.
  • אריזת הבירה - בקבוק מול חבית, גיזוז טבעי מול מלאכותי.
  • תכנון רמת גיזוז ומרירות.
מעשי:
  • אריזת הבירה בבקבוקים.
  • טעימת סגנונות בירה (האייים הבריטיים): סטאוט, פורטר, פייל אייל.
מפגש רביעי:
  • תהליך ייצור הבירה במבשלת בוטיק.
  • תירגול תכנון מתכוני בירה.
  • סיכום, חזרה ושאלות
מחיר הקורס: 1,250 ש"ח