דף הבית >> קורסים מקצועיים >> 'מתקדם' - קורס למבשלי בירה בעלי ניסיון
 
הקורס מיועד למבשלי בירה פעילים ובעלי ניסיון של שנה לפחות בבישול בירה בשיטת All Grain. 
 
במהלך הקורס נתמקד במספר נושאים המשפיעים באופן משמעותי על הבישול ובנושאים היקפיים החשובים למקצועיות המבשלים כגון סגנונות בירה וטעמי לוואי.

תכנית הקורס:

מפגש ראשון:
לתת - תהליך הכנת הלתת, התאמת סוגי הלתת למתכון, אנליזה של לתת.
מים - השפעת הרכב המים על טעם הבירה, שליטה על הרכב המים.


מפגש שני:

תהליך המאשינג - אנזימים, טמפרטורות וחומציות
כשות - סוגי הכשות השונים, התאמת כשות למתכון.

מפגש שלישי:
שמרים - חשיבות השמרים בתהליך הכנת הבירה, טיפול בשמרים, התאמת השמרים לסגנון הבירה.
סגנונות בירה, מדדים טיפוסיים, טיפים לבישול.

מפגש רביעי:
טעמי לוואי, הכרת טעמי הלוואי בעזרת ערכת טעמי לוואי, המקור לטעמי הלוואי והדרך להימנע מהם.

משך הקורס 4 מפגשים של כשעתיים כל אחד.



עלות הקורס 1,000 ש"ח.
לתאריכי הקורס הקרוב