נעים להכיר, אנחנו גלית וגדי דבירי סומלייה הבירה שלכם.
מבשלים בירה כבר מעל 20 שנה, כותבים על בירה, שופטים בתחרויות בינלאומיות וכמובן שותים בירה.
יצרנו את- BeerView הפודקסט הישראלי הראשון שכל כולו בירה כדי לשתף אתכם בידע שלנו ובאהבתנו למשקה.
בפודקאסט נדבר על כל מה שקשור לבירה, סיפורים, סגנונות, היסטוריה, הגיגים, רכילות ועוד.
בקיצור, דברים שרואים דרך כוס הבירה.
נשמח לקבל הצעות לנושאים שמעניינים אתכם.
אפשר למצוא אותנו באינסטגרם ובפייסבוק Beer View Podcast.
ברוכים הבאים ל- BeerView
מתי התחילו לבשל בירה ומה היתה חשיבותה בכל תקופה.
נחזור אחורה 10,000 שנים ונתקדם עם הזמן. בכל תקופה לבירה הייתה חשיבות משלה, היא נעה גיאוגרפית אלפי קילומטרים והיחס אליה נע מסגידה לסלידה.
נדבר על כל זה ונבין איך הגענו עד הלום.
בטייטינג רום שלנו נטעם את פילזנר אורקוול, שגם לה חשיבות היסטורית לא קטנה.
פרק 1 - מגילגמש ועד אנטאפד מה קרה לבירה עם השנים 
בירה בוטיק או בירה קראפט הם מונחים מאוד שגורים בשיח.
אבל מה בדיוק הופך בירה לקראפט?
האם זה גודל המבשלה? האם אלו טעמי הבירה? או שמא הבעלות על המבשלה?
בפרק הזה ננסה לענות על השאלה ולעשות קצת סדר בדברים.
ובטייסטינג רום שלנו תתארח שיקמה אי פי איי, בירת הקראפט (האם כך?) הצעירה ביותר בארץ
פרק 2 - מהי בירת קראפט
כמה מבאס להגיע לפאב אחרי יום עבודה ובמקום לקבל בירה יפה, צוננת, טריה ומרעננת אתם מקבלים בירה עייפה, בלי קצף וממש לא מרעננת.
אז למה זה קורה ואיך אתם בתור לקוחות יכולים לזהות את הקטסטרופה לפני שהיא מגיעה אליכם.
בפרק הזה נדבר על איך צריך למזוג את כוס הבירה המושלמת ואיך אתם יכולים לוודא שבאמת תקבלו כוס כזו.
ובטייסטינג רום שלנו נטעם גינס, הבירה ששמה לה למטרה למזוג את ה- Perfect Pint
פרק 3 -  The Perfect Pint

בירות בתסיסה אלטרנטיבית, או בשמן העממי בירות חמוצות, הן הלהיט העכשווי של עולם הבירה.
רק שאנחנו לא המצאנו שום דבר, הן היו כאן מאז ומתמיד.
בפרק נסקור את סגנונות הבירה של העולם הישן מול אלה של העולם החדש,
נתארח במבשלת שפירא, נדבר עם יוחאי קודלר ואורי סופר על פרוייקט החמוצות שלהם וננסה להבין האם זה מסובך להכין בירה חמוצה. 
למבשלים הביתיים נשתדל לתת טיפים לבישול.
בטייסטינג רום שלנו נטעם את סטרונג סאוור 2022 של שפירא.

 

פרק 4 - אל תחמיצו פנים

בפרק 5 של הפודקסט BeerView נדבר על אחד מסגנונות הבירה המזוהים ביותר עם מבשלות הקראפט וחובבי הבירה הכבדים ה- IPA 
סגנון שכבר הפך בפועל למשפחה של סגנונות.
מקורותיו עטופים בסיפורים רומנטיים על חיילים ומסעות. במהלך חייו כמעט ונכחד אבל אז זכה לתחייה בזכות מבשלות הקראפט האמריקאיות שלקחו אותו רחוק מאוד מהמקור.כיום, אמרתם IPA, אמרתם כשות, המרכיב הבולט ביותר, גם במרירות וגם בארומות מגוונות ומפתיעות.
אין כמעט מבשלת קראפט שלא מבשלת IPA אחד לפחות ויש כאלה שמתבססות אך ורק על וריאציות שונות שלו.
למבשלי הבירה בינינו, ניתן כמה טיפים לבישול IPA.
וכמובן נגלה מה זה DDHNEDIPA.

פרק 5 -  DDHNEDIPA מישהו?