דף הבית >> מתכונים >> בירה >> לאגר אירופאי בהיר
 

גירסת All Grain

לתת
5 ק"ג
Weyermann® Barke Pilsner Malt 
0.5 ק"ג  CaraHellWeyermann®  

כשות
30 גר' כשות  כ- 7% חומצות אלפא למשך 60 דקות
30 גר' כשות אצילי אירופאי למשך 10 דקות

שמרים
שקית שמרי לאגר

Mashing
15 דק' בטמפ' 63 מעלות יחס מים לתת 1:2.5
45 דק' בטמפ' 67 מעלות יחס מים לתת 1:3.2.

 

גירסת רכז

לתת
3 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר
0.5 ק"ג  
CaraHellWeyermann®  

כשות
30 גר' כשות  כ- 7% חומצות אלפא למשך 60 דקות
30 גר' כשות אצילי אירופאי למשך 10 דקות

שמרים
שקית שמרי לאגר
 
בישול: 60 דקות

תסיסה: טמפ' של 10 עד 12 מעלות למשך כשבועיים
            מנוחת דיאצטיל למשך כ- 24 שעות בטמפ' של כ- 20 מעלות.

ביקבוק והבשלה במשך כחודש בטמפ' של כ- 5 מעלות.
לאגר בהיר

בירת לאגר אירופאית בהירה וקלה. כ- 5% אלכוהול.