דף הבית >> מתכונים >> בירה >> דאבל בלגי

גירסת All Grain

לתת
5.5 ק"ג Weyermann
® Premium Pilsner Malt
0.2 ק"ג Weyermann® Dark Wheat
0.1 ק"ג Weyermann® CaraRed®
0.1 ק"ג Weyermann®
CaraAmber® 
0.2 ק"ג Weyermann
® Special W®
0.1 ק"ג Weyermann® Carafa® Special type 1
 
כשות
30 גר' כשות Styrian Golding 4.5% למשך 60 דקות

 
תבלינים (10 דקות אחרונות של הבישול)
30 גר' גרגירי כוסברה כתושים
15 גר' קליפות תפוז מריר מיובשות
1 ק"ג סוכר חום / סוכר ג'אגרי / סוכר בלגי


שמרים
שקית שמרים מסוג Safale S-33
או שמרים מסוג T-58

Mashing
60 דק' בטמפ' 69 מעלות יחס מים לתת 1:2.5


 

גירסת רכז

לתת
3 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר

0.2 ק"ג Weyermann® Dark Wheat
0.1 ק"ג Weyermann® CaraRed
®
0.1 ק"ג Weyermann®
CaraAmber® 
0.2 ק"ג Weyermann® Special W®
0.1 ק"ג Weyermann® Carafa® Special type 1
 

כשות
30 גר' כשות Styrian Golding 4.5% למשך 60 דקות

 
תבלינים (10 דקות אחרונות של הבישול)
30 גר' גרגירי כוסברה כתושים
15 גר' קליפות תפוז מריר מיובשות
1 ק"ג סוכר חום / סוכר ג'אגרי / סוכר בלגי


שמרים
שקית שמרים מסוג Safale S-33
או שמרים מסוג T-58

 
בישול:
60 דקות

תסיסה
בטמפ' של 24 מעלות במשך שבוע.

 
דאבל בלגי  Belgian Dubbel
בירת מנזרים בלגית מתובלת, כהה ועשירה עם כ- 7.5% אלכוהול