|
•
|
|
|
Aug 23, 2010 | 20:02 |
|
|
היי,
רציתי לדעת אם מישהו בדק אי פעם כמה מים צורך סליל הנחושת לקירור תירוש...אני שוקל לבנות אחד כזה אבל משום מה זה נראה לי פחות אפקטיבי מקרח, למרות שלפי מה שקראתי הוא אמור להיות יותר טוב.
מישהו יכול להסביר לי איך זה עובד? מה אמור להיות אורך הסליל? תוך כמה זמן בערך התירוש מתקרר וכמה ליטר מים מבוזבזים בתהליך?
תודה מראש :-)
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 13:35 |
|
|
1. תלוי בטמפ' הסביבה, יותר נכון טמפ' מי הברז. בחורף אני קיררתי עם 60 ליטר מי ברז בקיץ בערך 100 ליטר. משך הקירור כ- 20 -30 דקות.
2. אורך הסליל צריך להיות 7-8 מטר.
3. לא מתבזבזת אף טיפה. המים משמשים להשקיית העציצים, לשטיפת כלי הבישול, ולבריכת הדגים.
היום אני מקרר במצנן זרימה נגדית אבל לזה רצוי להשתמש במשאבה ואפילו שתיים.
|
|
|
|
|
|
•
|
| בכמה ליטר תירוש מדובר?
|
jean |
|
|
Aug 24, 2010 | 17:49 |
|
|
היי
קודם כך תודה על התשובה הפרטנית...בכמה ליטר תירוש מדובר?
100 ליטר מים זה המון לדעתי...יש שיטות יותר חסכוניות?
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 27, 2010 | 11:36 |
|
|
אני לקחתי מיכל מים צידנית מבודדת כזאת בתוכה העברתי סליל נחוש (קצת קצר מידי לטעמי אבל זה מה יש...) שנכנס מלמעלה הסתלסל בפנים ויצא למטה עם ברז שיווסת את הזרימה בתוך צינור הנחושת מלאתי אותו בקוביות קרח ומים קרים בהתחלה זה עבד נפלא כל הזמן דאגתי להוסיף קרח בלחץ (כשהחנסתי את הקרח המים העודפים נזלו מהצדדים) אבל אז עברתי לבקבוקי ליטר וחצי קפואים שחתכתי ורק את הקרח הכנסתי למכשיר בגוש אחד אז זה עבד משמעותית פחות טוב מה שהגדיל את זמן הקירור בהרבה אז בעיקרון הרעין הוא טוב הלקחים הם יותר צינור נחושת יותר דק אם אפשר (דק לא צר) ולהשתמש רק בקוביות קרח שבגלל הצורה שלהן יכולות לגעת ביותר שטח פנים של הצינור בנוסף אפשר לשים את דלי התסיסה בתוך סיר גדגול ולמלא אותו במים וקרח גם כן...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 27, 2010 | 12:04 |
|
|
משאבה אחת אני מבין למה צריך (שאיבת מים קרים שיעברו במצנן), למה נועדה המשאבה השניה ?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 27, 2010 | 13:34 |
|
|
בשביל התירוש.
כדי להבין על מה אני מדבר תסתכל כאן:
תאור של המבשלה שבניתי.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 27, 2010 | 18:28 |
|
|
חבל שבירה זה לא טוב ל דיאטה. אבל פה ושם מותר.
Приложенная ссылка:
לרדת במשקל
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 12:24 |
|
|
הקירור של התירוש אצלי הוא גם כן בזרימה נגדית - למרות שהקישור לא נפתח לדעתי אנחנו מדברים על אותו דבר.
מבחינת הזרימה של התירוש - אצלי אני סומך על הטבע ועל הגרביטציה
הבעיה היא שבמקרה כזה בד"כ הזרימה היא די איטית ולקראת הסוף אני עובר מבישול בירה להנפת סירים במשקל נוצה.
בכל מקרה, המשאבה לא נהרסת בתוך התירוש, אם בגלל החום ואם בגלל המתיקות ?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 12:30 |
|
|
אופס - הקישור באמת לא עובד.
המשאבה לא בתוך התירוש, יש צינור יניקה וצינור סניקה. אחרי השימוש מקבלת שטיפה טובה (סחרור מים חמים).
במבשלה שלי שלושת הסירים באותו הגובה כך שאמא גרביטציה לא לצידי. התהליך תלוי כולו במשאבות וזה נהדר.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 23:29 |
|
|
אני הייתי שמח אם תשים קישור חדש לראות את המבשלה שבנית
בכל אופן...עמנואל, מה היא הדרך הטובה והיעילה ביותר לדעתך לקרר תירוש
למבשל מתחיל כמוני?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 05:37 |
|
|
תראה כאן, בישול בירה במבשלה שלי.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 21:00 |
|
|
היי
קודם כל תודה על הסרטון המפורט
שתי שאלות לי אליך (וסליחה על הבורות מראש :-) )
1) חשבתי שסליל הנחושת יהיה טבול בתוך הסיר של התירוש אבל הוא לא היה. איך הקירור מתבצע בפועל? זה צינור בתוך צינור? ואז אתה מעביר את הבירה בתוך צינור דק יותר ואת המים בתוך הצינור שעוטף?
2) במאש, אחרי שעה של המתנה, חשבתי שאחרי שעה צריך להתחיל תהליך של שטיפה תוך כדי איסוף התירוש, אתה עשית סירקולציה ואז אספת את כל התירוש בלי לשטוף ואז עשית נאגלה שנייה עם מים חמים יותר (אני צודק בתהליך?) במה שונה התהליך ואיך זה משפיע על הטעם?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 21:41 |
|
|
מה שראית בסרטון נקרא מצנן זרימה נגדית והוא פועל בדיוק כמו שתארת. מצנן טבול כשמו טובל בתירוש החם ודרכו זורמים מי הקרור. מצנן זרימה נגדית נחשב יעיל יותר אך מצריך משאבה או הפרשי גבהים.
לעניין השטיפה יש שתי טכניקות. שטיפה מתמשכת או רצופה וגם אותה תארת נכון ושיטה שניה באצ' ספרג. שיטה שניה קצת פחות יעילה אבל הרבה יותר פשוטה. הפערים ביעילות שטיפת הסוכרים כמעט ולא משמעותית לנו המבשלים הביתיים. זאת גם השיטה הפופולרית בין המבשלים הביתיים. הצירקולציה נועדה ליצור וורלוף, ניקוי של התירוש בתחילת המשיכה על ידי יצירת מסנן טבעי במאש טאן. משאבה במערכת עושה את החיים קלים מאוד כפי שיכולת להתרשם מהסירטונים. לי אישית המבשלה קיצרה את תהליך הבישול בכ- 3 שעות.
לגבי הטעם, שיטת השטיפה לא רלבנטית לחלוטין. שתי השיטות ליגיטימיות לגמרי.
שאלות נוספות?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 01, 2010 | 00:05 |
|
|
תודה רבה עמנואל, התשובות שלך עוזרות מאד
עצה קטנה...נראה לי שמשאבה פריסטלטית תתאים יותר למבשלה שלך...ככה החומר עובר רק בתוך הצינור
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Sep 01, 2010 | 06:01 |
|
|
יודעת לינוק ולא צריכה פריימינג. אין בעיה לעבוד אם משאבות שהן לא פריסטטיות.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| כמה בקבוקים 0.5 ליטר יוצא לכם?
|
jean |
|
|
Aug 30, 2010 | 23:38 |
|
|
היי,
רציתי להשוות את מה שאני קיבלתי לכמה יוצא לכם בבישול של 20 ליטר (התחלתי)
אני קיבלתי 21 בקבוקים. זה מעט?
|
|
|
|
|
|
•
|
| 20 ליטר צריך לתת 40 בקבוקי חצי
|
עמנואל |
|
|
Aug 31, 2010 | 05:35 |
|
|
זה לא ברור? מה זה התחלתי? לפני הבישול? אם כן אז תוריד 10 אחוז, 18 ליטר תריך לתת בערך 35 בקבוקים.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 13:06 |
|
|
בטח שזה ברור...אחרת לא הייתי שואל...אצלי יוצא הרבה פחות...כן הכוונה לפני בישול
אבל תמיד יש שאריות שנזרקות למשל הברז של דלי תסיסה נמצא קצת יותר גבוה...יש עיבוד של כ 1.5-2 ליטר
בכל פעם שמעבירים דרכו את הנוזל (יש גם שכבה לא קטנה של שאריות כמו שמרים וסתם שאריות שלא נכנסות בסו]ו של דבר)
אז רציתי להשוות...באמת יצא לי מעט מדי
תודה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 13:10 |
|
|
לאבד 2 ליטר במיכל התסיסה זה המון.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 14:33 |
|
|
כאשר אני מבשל מרכז בט'צ של 20 ליטר בד"כ לפחות 2 ליטר הולך לאיבוד בתחתית מיכל התסיסה.
לעיתים אף יותר.
אם הצלחת לבקבק רק 10.5 ליטר מבטצ' של 20 ליטר יש לך איזו בעיה בתהליך או במדידות.
חשוב מאד - לאחר סיום התסיסה, אסור להזיז את מיכל התסיסה בכלל! אם אתה יכול להעביר את הבירה לדלי הביקבוק מבלי להזיז את מיכל התסיסה בכלל, תמנע מהמשקעים לעלות חזרה לתוך הבירה.
מאד תלוי גם באילו שמרים השתמשת. שימרי נוטינהגם למשל, שוקעים כמו בלוק לתחתית המיכל ונשארים שם מבלי לזוז.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 18:11 |
|
|
זהו...באמת רציתי לדעת אם יש בעיה או לא...
מה שאני עושה זה בגלל שיש לי רק סיר אחד, אחרי המאש אני מעביר לדלי תסיסה ורק אז לסיר
אז יש פה עיבוד של כ 2 ליטר, אידוי בבישול והעברה לדלי ביקבוק לפני הביקבוק עוד 2 ליטר
ואז נשאר בדלי של הביקבוק עוד כ-2 ליטר...בטח גם במאש לא נאספים בדיוק 20 אלא קצת פחות
בגלל הצפיפות של הגרעינים...
כמה ס''מ מהתחתית של דלי מומלץ לשים את הברז?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 21:49 |
|
|
אתה מגזים בכמויות התירוש שאתה זורק. בסוף הבישול תעשה ויירפול (עם כף ארוכה ומחוטאת תיצור תנועה סיבובית בסיר וחכה עד שהתירוש יעצור. מה שיקרה זה שכל ה"זבל" יערם בערימה יפה במרכז הסיר. עכשיו תוכך להעביר למיכל התסיסה כמעט את כל התירוש. לא יקרה אסון אם חלק מה"זבל" יכנס למיכל התסיסה, הכל ישקע לתחתית. הברז צריך להיות ממוקם בנקודה הנמוכה ביותר האפשרית. אין סיבה בעולם לוותר על 2 ליטר תירוש מתוק בסיר.
כללי - כשמתכננים מתכון לבישול בירה ובחישוב כמויות חומרי הגלם והמים מתחילים מכמות הבירה הסופית לביקבוק וחוזרים ללכיוון תחילת התהליך. יש הרבה מידע ברשת בנושא, זה לא המקום ללמד את החישובים מה גם שאינם מסובכים כלל.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 29, 2010 | 15:32 |
|
|
יש למישהו נסיון בשימוש במשאבה של מכונת כביסה להזרמת מים התהליך הקירור?
השאלה מתמקדת בעיקר בחיבור הצינורות למשאבה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 23:35 |
|
|
פעם החלפתי צינור במשאבה...זה מן טבעת מברזל שאתה יכול להגדיל את ההיקף על ידי לחיצה חזקה (הטבעת לא רציפה) וכשאתה עוזב היא מתעדכת חזק מסביב לצינור ומונעת נזילות...תסתכל במכונת כביסה שלך זה נמצא מלמטה (תרים את המכונה קצת ותציץ מלמטה) איפה שצינור להוצאה של מים מחובר
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 31, 2010 | 05:32 |
|
|
לא חשוב המשאבה כבר עובדת.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 19, 2010 | 08:05 |
|
|
היי
-עד איזה טמפ אני יכול לבדוק צפיפות עם הידרומטר כך שזה יועיל לי וגם לא יגרום נזק להידרומטר?
- כאשר אני מתסיס בטמפ חדר ולאחר מכן מבקבק ומתחיל תהליך התיישנות אז כאשר הכנסתי בשלב כל שהו בקבוק למקרר אני בעצם מפסיק את המשך התהליך של הגיזוז ושאר המרכיבים המשפיעים לי על הטעם נכון? ומה קורה לאחר מכן שאני מוציא את הבקבוק מהקירור לכמה ימים? שוב מתחוללים בו דברים? [מלבד שתוקפו יכול לעבור]
-לגבי תסיסה - גודל המיכל לעומת כמות הנוזל. ברור שזה דפוק לשים 20 ליטר במיכל 50 ליטר עם נשם [סתם תופס מקום] אך יש לזה השפעה רצינית? על איזה יחס לדעתכם צריך לשמור ?[לטובת הבירה כמובן].
-מסננת לסיר בבישול מגרענים.. מלבד פח מחורר בקוטר הסיר..משו יצירתי ויעיל ועמיד כמובן ברתיחה. חשבתי לחורר צינור נחושת ולעטוף אותו ברשת נירוסטה .יש רעיון ?
- דומה לשאלה השניה- אני רוצה להכין לאגר והתסיסה תתבצע בקירור [מקרר משרדי ] אני יודע שהיא אמורה להיות בטמפ של בין 4-12 מעלות. לאחר מכן מבקבק ומחזיר להתיישנות בטמפ? 4 מעלות? או 0? למשך חודש...לאחר מכן הוצאתי את הבקבוקים ? לאחסון בטמפ חדר הגיוני לא? ימשיך בה תהליך כלשהו שיהרוס אותה מבחינת הגיזוז או הטעם?
מקווה שהיתי יחסית ברור ואשמח מאוד לקבל תשובות כדי לסגור כמה פינות. תודה רבה !
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 19, 2010 | 08:59 |
|
|
- צפיפות מודדים בטמפרטורה שההידרומטר מכוייל אליה - בטמפרטורה אחרת יש טבלאות נירמול
- כאשר הבקבוק נכנס למקרר התהליכים לא מפסיקים אלא מאטים
- 20 ליטר במיכל 50 החלל יתמלא ב-CO2 במהרה כך שאין השפעה אם לא תפתח את המכסה.
- את שאלת המסננת לא הבנתי
- אין בעיה להוציא לאגר לביקבוק - אבל לטמפרטורת חדר אירופאי 18-20 מעלות
בהצלחה
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 19, 2010 | 12:44 |
|
|
אחלה תודה !!
קשה עם הרעיון שכדי לשמר תבירה שלך כאשר היא כבר מזמן בבקבוקים ועברה את שלב התסיסה והיתיישנות ומפה רק לשתות ולהנות אז אתה צריך לשמר אותה בקירור כדי שלא תישתנה ! הרעיון להגיע לתוצר סופי וגם אם הוא מחוץ לקרור אז שלא יתחוללו שינויים . אולי פיסטור אמור לעזור לרעיון? התחלתי לתסבך את הכל אה חחחח סורי....
\
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 23, 2010 | 20:10 |
|
|
באמת שאלה טובה...אבל פיסטור לא ייגרום לפיצוץ של הבקבוק? או שינוי טעם הבירה?
בקשר למסננת...קח צינור של ניאגרה תחתוך משני צדדים...תוציא את הגומי מבפנים ויישאר לך רק צינור\מסננת
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 13:26 |
|
|
הפילטר מקומו במאשטאן לא הסיר הבישול. בסיר הבישול אפשר להוסיף ביציאה לברז מסנן רשת לעצירת כשות.
בגדול, בירה, 4 שבועות אחרי ביקבוק ניתנת לשתיה. ככל שטמפ' האיחסון נמוכה יותר הבירה תישמר לאורך זמן רב יותר, אפילו מספר שנים. בטמפ' הסביבה המקובלת בימינו, לא הייתי שותה בירה שבוקבקה לפני יותר מחצי שנה. בתנאי קירור מינימליים למשל חדר ממוזג גם אחרי שנה ניתן לשתות והבירה תהיה מצויינת. כמובן תלוי באיכות הרכיבים, נקיון וכד'.
|
|
|
|
|
|
°
|
| ולמה אתה קורא לעצמך גומי?
|
עמנואל |
|
|
Aug 24, 2010 | 13:27 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 13:29 |
|
|
לפי השאלות אתה לא ממש סוגר פינות, נראה שחסר לך הרבה יותר ידע. למה אתה מסתבך בסוגי בירה מורכבים? למה לא ללמוד על פשוט ולהתקדם לאט לאט, לאיפה אתה רץ?
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 30, 2010 | 12:19 |
|
|
ברור שתמיד יש מה לילמוד ולשפר . בעבר כבר הכנתי כמה בירות נחמדות וסטאוט לא רעה ביכלל ולדעתי אם יש את הציוד הנכון כמו מקרר למשל וכו וכו שיאפשר לי להכין לאגר אז אני לא חושב שזאת קפיצת מדרגה רצינית . ולדעתי הלאגרים יותר טעימים ויותר קלים לשתייה בעיקר מי שאוהב לישתות בכמויות אז לאגר ממש מתאימה . ולגבי הצינור שמוציאים ממנו את הגומי וכו וכו אז ככה שנכון שהוא לא מתאים לסיר בישול אך אני לא משתמש בציידנית אלה כל התהליך אני עושה באותו סיר אז התקין איזה רשת שתימנע לי סתימה וזהו לא בעיה.
תודה חבר'ה
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 23, 2010 | 20:07 |
|
|
אני רוצה לשמור על טמפרטורת תסיסה בין 18-21 מעלות איך אני עושה זאת כשכל כך חם בחוץ? הבישול הבא יהיה בחגים, יכול להיות שימשיך להיות מאד חם, אני לא יודע אם גיגית עם מים קרים(שדורשת תחלופה חוזרת כל הזמן) ומגבת רטובה יכולים להוריד את הטמפרטורה מספיק שהיא בדרך כלל נעה בין 25-27 מעלות.
כמובן מחפש פתרון שלא יהיה יקר במיוחד.
|
|
|
|
|
|
|
|
°
|
| מקרר ישן מיד 2 יקר מידי?
|
עמנואל |
|
|
Aug 24, 2010 | 13:36 |
|
|
|
|
•
|
| אפשר לווסת אותו ל18-21 מעלות?
|
יובל |
|
|
Aug 25, 2010 | 12:43 |
|
|
הוא לא יקרר את הבירה יותר מידי?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 25, 2010 | 13:39 |
|
|
מוסיפים בקר טמפ' שעולה בארץ באיזור ה- 300 ש"ח. זה אפשרי.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 25, 2010 | 13:04 |
|
|
החלפת סיר נירוסטה 100 ליטר עם ברז תמורת סיר 50 ליטר, אם יש עיניין נא ליצור קשר איתי במייל yitzshap@gmail.com
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| בישלתי בירה עם שמרי יין פורט
|
יובל |
|
|
Aug 21, 2010 | 01:20 |
|
|
כחלק מלימוד לקחים, מה הטמפרטורה האופטימלית לתסיסה של שמרים אילו? הבירה תססה באיזור ה25-30 מעלות, כמה זמן צריך לתסיסה עם שמרים כאילו?
האם זה בכלל מתאים?
שאלה נוספת, הבירה הורתחה או יותר נכון בושלה בטמפרטורה של 70 מעלות כ45 דקות ועוד 5 דקות ברתיחה מלאה, מה עשויה להיות ההשפעה על התוצאה הסופית מבחינת טעם, גוף? לא נערכו מדידות.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 21, 2010 | 01:24 |
|
|
מבחינת התהליך, מה ההבדל בין סטיפינג למאשינג?
אני יודע שסטיפינג בדרך כלל נעשה בטמפרטורה של 68 מעלות+- למשך חצי שעה בסיר בו טובלים את השק גרעינים, מה שונה במאשינג?
תודה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 21, 2010 | 05:30 |
|
|
שלום יובל
לגבי טמפ תסיסה אידאלית בדר"כ אפשר ללמוד זאת באתר היצרן
לגבי שאר השאלות: לא כל כך ברור מה הרתחת ומתי אולי תוכל להרחיב על התהליך והמתכון
|
|
|
|
|
|
•
|
| KITZINGER Port Yeast
|
יובל |
|
|
Aug 21, 2010 | 13:34 |
|
|
כמו שיש כאן אצל בירדי, אני מחפש, בנתיים לא מצאתי.
אני לקראת הבישול הבא מנסה להפיק לקחים ולא לחזור על טעויות, אני ושני חברים בישלנו שני סוגים שניהם מאבקות ולא רכז+תוספות, בשתיהן 2.5 קילו אבקה(בראשונה 17 ליטר, בשניה 22 למרות שסיימנו עם 15 ו20 בערך), באחת רבע קילו רכז תפוחים בשניה רבע קילו סילאן+חצי קילו רכז שיבולת שועל, באחת הוספנו תבלינים והתססנו עם שמרי יין, בשניה עם שמרי בירה S-33, במתובלנת שמנו 2 שקיות כשות הארלטאו לטעם וארומה, בשניה 3 שקיות, צ'ינוק, סנטניאל וקאסקייד למרירות טעם וארומה.
שתיהן בושלו/"הורתחו" באיזור ה45-50 דקות כשרק ב5 דקות האחרונות היתה רתיחה מלאה.
שתיהן תססו בטמפרטורה של בין 25-30 מעלות, 7 ימים בתסיסה ראשונה ו5 ימים בשניה.
הבירה הראשונה יצאה סיידרית, חמצמצה עם טעמי מסטיק פירות נלווים, קצת מוזרה.
השניה יצאה עם מרירות טובה אבל חסרה בלתת, לפחות בטעם ומאד דלילה בגוף.
לא מערכו מדידות.
אני מנסה להבין מה גרם לבירות לצאת כפי שיצאו, מנסה להבין היכן היו הטעויות כדי שבפעם הבאה יהיו יותר טובות, כי בפעם הבאה אנחנו נשתמש גם בגרעינים, נעשה סטיפינג, כנראה למרות שאני מנסה להבין מה ההבדל בין סטיפינג למאשינג מבחינת התהליך.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 22, 2010 | 05:30 |
|
|
האם הוספתם את אילו בשביל הטעם?
איך החלטת כמה להוסיף ומתי?
פירות כדאי להוסיף בתסיסה השניה אחרת טעמם לא יורגש
תוכל להסביר למה בחרת שמרי פורט?
לגבי סטיפינג ומאשינג אפשר לקרוא כאן:
http://www.howtobrew.com/intro.html
|
|
|
|
|
|
•
|
| בשניהם בזמן הבישול לרבע שעה אחרונה
|
יובל |
|
|
Aug 22, 2010 | 14:33 |
|
|
250 גרם.
מאחר וחשבתי שזה יתאים לבירה מתובלת.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 22, 2010 | 16:05 |
|
|
אולי הסילאן ייתן קצת טעם אופייני
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 13:38 |
|
|
צריכה להיות רתיחה פעילה למשך 60 דקות. גם כדי שחומרים בלתי רצויים ישתחררו לסביבה מתוך הבירה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 23, 2010 | 21:42 |
|
|
כמה זמן לבשל סטאוט מהמתכון הבסיסי שקיבלתי מבירדי?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 23, 2010 | 21:44 |
|
|
אמממ מגרעינים בלבד כמובן...
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Aug 24, 2010 | 13:21 |
|
|
מרכז תמיד 60 דקות מתחילת הרתיחה.
מגרעינים שני מצבים, ללא גרעיני פילסנר 60 דקות רתיחה, עם פילסנר (אני מתכוון מבוססים על פילסנר לא 100 גרם) 90 דקות רתיחה.
לדוגמא, בירת חיטה, 50% חיטה 50% פילסנר 90 דקות
סטאוט עם גרעיני בסיס פייל אייל 60 דקות
קפיש?
|
|
|
|
|
|
|
|
|