מטרת הקורס
הכשרה, ברמה מקצועית גבוהה, והסמכת המשתתף לתפקיד סומלייה בירה לאחר עמידה בדרישות הקורס.
סומלייה בירה הוא מומחה בירה בעל השכלה רשמית בתחום. הוא מתמחה בכל ההיבטים של עולם הבירה, במושגים מעולם הבירה, בעל היכרות עם מבשלות בעולם ועם המותגים הקיימים בשוק הבירה ומתמחה בהתאמה של בירה לאוכל. סומלייה הבירה אחראי על כל נושאי הבירה הקשורים בצרכן, באחסנה ובהגשה, לפני הייצור ולאחריו. יחד עם הברומאסטר, שאחראי על ייצור הבירה, הוא יתכנן את המתכון על-מנת להגיע לטעמים הרצויים ולאחר הייצור הוא יהיה זה האמון על שמירת איכות הבירה והצגתה ללקוח ברמה אליה התכוון הברומאסטר.
 
מיומנויות ויכולות שירכשו בקורס
הכרת חומרי הגלם ותהליך בישול הבירה והשפעתם על המוצר הסופי.
הכוונת הלקוח לצריכה נבונה של בירה על מנת להוסיף ערך לבירה ולהימנע מפגיעה אישית ופגיעה בחברה.
הצגה נכונה של מאפייני הטעם של סגנונות הבירה השונים לרבות פירוש תווית הבקבוק, על מנת לעזור ללקוח בבחירה של הבירה.
אחסון נכון ודרך טיפול נכונה בסגנונות בירה שונים על מנת לשמר את איכות הבירה ולהימנע מטעמי לוואי.
התאמה גסטרונומית בין סגנונות בירה שונים של בירה לאוכל, תוך התייחסות להרמוניה ביניהם והעדפות הפרט.
בניית תפריטי בירה לפאבים ומסעדות בראייה של גיוון והתאמה לתפריט האוכל של המקום.
 
קרדיטציה
קורס מקצועי זה, המוצע במדינות שונות בעולם, נבנה על פי העקרונות והתכנים שהוגדרו על ידי בית הספר לבירה Doemens שמרכזו במינכן, גרמניה. בוגרי הקורס יקבלו תעודת דיפלומה מוכרת בינלאומית מטעם Doemens המעידה על מקצועיותם ויכולתם המוכחת להעריך, לחנך, לאמן ולייעץ סביב בירה. ומעל לכל, להיות שגריר של המשקה.


הקורס יתקיים בתל אביב ובשפה האנגלית .
27 בינואר 2019 עד 8 בפברואר 2019

עלות הקורס 2,950 אירו.
הרשמה עד 25 בספטמבר 2018
לפרטים והרשמה info@beer-d.co.il
לאתר Doemens

 
The course's goal
Training, in high professional level, and qualification of the participant for the role of beer sommelier after meeting the course requirements.
Beer sommelier is a beer expert that has a formal education in the field. He specializes in all aspects of the beer world and terms from the beer world, familiar with breweries around the world along with brands in the beer market and specializes in matching beer to food.
The beer sommelier is responsible for all consumer-related issues of beer, storage and serving, before and after production. Along with the brewer, who manages the beer production, he will formulate the recipe to reach the desired flavors, and after production he will be responsible to maintain the quality of the beer and to present it to the customer at the level intended by the Brewmaster.
Skills and competencies acquired in the course
The knowledge of raw materials and the process of brewing and their effect on the final product.
Directing the client to wise consumption of beer in order to add value to the beer and avoid personal damage and harm to society.
Correct presentation of taste characteristics of various beer styles, including bottle label interpretation, to assist the customer in choosing beer.
Proper storage and proper handling of different beer styles to preserve the beer quality and avoid any off flavors.
A gastronomic match between different beer styles and food, with reference to harmony between them and individual preferences.
Create beer menus for pubs and restaurants with consideration of variety and pairing to the food menu of the place.
Accreditation
This professional course, offered in various countries around the world, was built according to the principles and content defined by the Doemens Beer Academy in Munich, Germany. Graduates will receive an internationally recognized diploma from Doemens, demonstrating their proven skills and ability to evaluate, educate, train and advise about beer, and above all, to be an ambassador of the drink.


The course will be held in Tel Aviv in English
Dates: 27-Jan-2019 to 8-Feb-2019
Cost: 2,950 EU
Registration until 25-Sep-2018
For more details and registration info@beer-d.co.il
To Doemens website