כמה מילים כלליות:
ברוב המוחלט של המקומות מוזגים בירה מסוג אחד בלבד, מקסימום שתיים - כהה ובהירה.
מחיר חצי ליטר נע בין 5 ל- 10 שקלים תלוי במקום ובמיקום. בירה אפשר להשיג בכל מקום, בתי קפה, מסעדות ואפילו בדוכני הנקניקיות ברחוב.
Pivovarsky Dum
מיקרו מבשלה שנוסדה בשנת 1998 במקום אפשר לשתות מספר סוגים של בירות מתוצרת עצמית חיטה, דובדבנים, בננה, עשבי תיבול, שמפניה, קפה ועוד כמה ששכחתי. המחירים נוחים מאוד והבירות מעניינות ביותר. לצד הבירה יש גם אוכל זול וטעים.
אנחנו היינו שם בדיוק בזמן הבישול כך שהביקור כולו לווה בריחות הבישול.
התסיסה מתבצעת במיכלים פתוחים הנמצאים בחדר ליד וניתן לראותם מבעד לחלון.
הכתובת: Jecna פינת Lipova 15 (המשך רחוב Stephanska היוצא משדרות וסלב)
חשמליות מספר 4,6,10,16,22,23 - מומלץ מאוד.
Novomestsky pivorar
מבשלה ומסעדה, קצת יותר פנסי. בעוונותינו לא הספקנו לשבת שם, רק הצצנו.
הכתובת: Vodickova 20 (רחוב היוצא משדרות וסלב) חשמלית 24 ועוד כמה.
U Fleku
מבשלה ומסעדה, נחשבת לעתיקה ביותר, שמענו שהמקום תיירותי להחריד ולכן החלטנו להשאיר אותו לפעמים הבאות.
הכתובת: Kremencova 11.
U Rudolfina
מרתף בירה מקומי מדהים. אני חושב שהיינו התיירים היחידים.
אני מאוד מקווה שזה השם המדוייק, הגענו למקום במקרה ויצאתי מבושם למדי, במקום רק שולחנות ארוכים וספסלים כך שסביר להניח שתמצאו עצמכם חולקים שולחן עם עוד מישהו. לאחר שהזמנתם בירה ראשונה ברירת המחדל היא שתרצו עוד אחת ולכן ברגע שתגמר הכוס תהיו בטוחים שתוך זמן אפסי תנחת לידכם עוד אחת וכך הלאה. כל כוס תסומן בכרטיס שנמצא לידכם שישמש בסוף לחשבון.
במקום יש גם אוכל אך אין תפריט באנגלית, הכל בידיו של המלצר וידיעת האנגלית שלו.
הבירה המוגשת במקום היא פילזנר אורקווול.
אין לי כתובת מדוייקת אבל אם אתם עומדים עם הפנים לגשר קרל והגב לעיר קחו ימינה כ- 100 מטר, הכניסה נראית כמו מסעדה רגילה אבל הכיף האמיתי הוא כשיורדים קומה למטה.
U Pinkasu
מקום זה מתהדר בברז הבירה המקורי הראשון ממנו נמזגה הפילזנר אורקוול בשנת 1862, חבל שהברז מוצג בקומה למטה, בדרך לשירותים.
בירה טובה וזולה, אוכל מקומי ושירות מאכזב (כך לפחות היה אצלנו)
אין לי הכתובת אבל המקום נמצא בסביבת תחנת המטרו הירוק ב- Mustek .
U medvidku
מבשלה לשעבר שנשאר ממנה היום פאב חביב, שלא כמו בשאר המקומות כאן ניתן למצוא מגוון רחב של 3 סוגי בודוויזר בודוור וסוג נוסף של סטארופרמן - Amber טעם פירותי מעניין עם מאלט מודגש .
הכתובת: Na Perstyne 5