דף הבית >> קורסים מקצועיים >> תכל'ס - קורס בסיסי לבישול בירה
 
מחזור  אוקטובר 2018: 
יום שלישי 02 באוקטובר בשעה 18:30


055-8857260 03-6822978

הכנת בירה בבית - קורס בסיסי 'תכל'ס'

מפגש של כ- 3 שעות.

תכל'ס - הקורס הבסיסי להכנת בירה, מתבסס על ותק וידע מקצועי רב ונסיון שנצבר בהדרכה של מחזורי קורסים רבים במהלך שנות הפעילות, מאז שנת 2005.

הקורס מקנה את הידע הבסיסי הנדרש להכנה של סגנונות בירה שונים בבית, יותר תכל'ס, 
פחות תיאוריה.
במהלך הקורס יודגם תהליך בישול הבירה המלא, מרכז לתת בשילוב גרעינים, בו תקחו חלק גם אתם.

בסיום הקורס יחזיק המשתתף בידע הדרוש לבשל בירה לבד במטבח הפרטי בבית.


הקורס נבנה על ידי גדי דבירי,
בוגר הקורס לטכנולוגיות בישול בירה של World Brewing Academy ו-  "Siebel Institute of Technology" שבשיקגו ארה"ב, יועץ למבשלות בירה, סומלייה בירה מוסמך מהאקדמיה לבירה Doemens שבמינכן, גרמניה. מותיקי מבשלי הבירה בארץ (מבשל בירה משנת 2000), שופט בתחרויות בירה בינלאומיות.
בירדי הוא בית הספר הראשון בארץ לבישול בירה. הקורסים מתקיימים כבר משנת 2005 מידי חודש. במהלך השנים מאות משתתפים נחשפו אל עולם מופלא זה של בישול בירה ורכשו ידע וכלים מקצועיים ששיפרו את יכולות המבשול שלהם.

 

הנושאים בקורס הכנת בירה 'תכל'ס':


הכרת חומרי הגלם והשפעתם על הבירה;

הכרת הציוד;

תהליך חליטת הגרעינים ובישול הבירה;

תהליך התסיסה, טעמי לוואי ופתרון תקלות;

עולם הבירה – סגנונות וטעמים.

במסגרת הקורס תתבצע טעימה מודרכת של סגנונות בירה שונים.


מחיר הקורס: 350 ש"ח

עוד קצת על הכנת בירה

הכנת בירה בבית אינו נושא מסובך ביותר, אמנם יש ללמוד ולהבין כיצד מתבצע התהליך אך עדיין ניתן להוציא מוצר טוב גם עם לימוד מוגבל.
כיום קיימים בשוק הישראלי מגוון מוצרים שיכולים לעזור לכם לבשל בירה בבית במספר שיטות

הכנת בירה - קיט מבושל מראש

זהו מוצר המגיע בדרך כלל בקופסת פח המכילה תרכיז לתת מועשר בכשות שהוכן על מנת לייצר בירה בסגנון מסויים. התרכיז שבקופסה עבר כבר תהליך בישול וכל שנותר הוא להמיסו במים חמים בתוספת סוכר ולבשל אותו במשך כרבע שעה לצורך חיטוי. לאחר הבישול מעבירים את הנוזל למיכל תסיסה ומתסיסים כרגיל.

הכנת בירה - בישול בירה על בסיס רכז לתת

הכנת בירה מרכז לתת מתבססת על תרכיז נוזלי או אבקתי. רכז לתת זה אינו מועשר בכשות ולא הוכן, בדרך כלל, על מנת לבשל בירה בסגנון מסוים אלא משמש כבסיס למספר סגנונות. הבחירה איזה סגנון בירה להכין נעשית על ידי השרייה של גרעיני לתת קרמל או לתת קלוי לפני בישול הרכז והוספה של כשות במהלך הבישול שנמשך כשעה. הכנת בירה מרכז לתת מצריכה סיר בישול של כ- 12 ליטר, הכנת הבירה נעשית בכמות מים של 10 ליטר ולפני התסיסה משלימים את הכמות ל- 20 ליטר, נפח הכנת בירה סטנדרטי.

הכנת בירה - בישול מגרעיני לתת בלבד

הכנת בירה מגרעיני לתת בלבד היא שיטת בישול הבירה המסובכת ביותר. תערובת של גרעיני לתת משמשת כבסיס להכנת הבירה. לכל סגנון בירה מכינים תערובת גרעינים משלו הכוללת מספר סוגים של לתת. בהכנת בירה מגרעיני לתת הסוכרים לתסיסה של הבירה אינם מגיעים מרכז לתת שמוצה במפעל אלא המיצוי נעשה במהלך הכנת הבירה בבית. כתוצאה מכך נדרש ידע מקצועי שיביא למיצוי סוכרים אידיאלי המתאים לסגנון הבירה המבושלת.

שלב התסיסה והביקבוק זהה בכל השיטות להכנת בירה, ולכן לא משנה באיזו שיטת הכנת בירה תבחרו, חייבים להבין ולהכיר את מנגנוני תסיסת הבירה ופעולת השמרים.

בקורסי בישול הבירה של בירדי תוכלו ללמוד להכין בירה בכל שיטות הבישול. הקורסים הבסיסיים להכנת בירה מיועדים למתחילים ולכאלו שכבר יש להם נסיון, קורסים שיכולים לשמש כבסיס גם לאלו הרוצים להפוך את התחביב למקצוע. למתקדמים בנינו קורסים המתעמקים ברמה התיאורטית. בנוסף לקורסי הכנת הבירה מתקיימות בבירדי גם סדנאות מקצועיות להעמקת הידע בנושאים ספציפיים כגון טיפול בשמרים וטעמי לוואי.