דף הבית >> מתכונים >> שרקוטרי >> פרושוטו חזה אווז
 

חזה אווז

מלח גס

כיור 6% לפי משקל החזה (2.5 גר' לכל קילו בשר)

כפית אבקת עשן

כפית פלפל לבן

הכנה

לערבב את המלח עם הכיור 6%, אבקת העשן והתבלינים

לרפד כלי בשכבה נדיבה של תערובת המלח

להניח את החזה על המלח כאשר צד השומן כלפי מעלה ולהקפיד שיש רווח בינו לבין דפנות הכלי

לשפוך מעל את שארית התערובת ולוודא שהמלח עוטף את החזה מכל צדידיו

להשהות במקרר כ- 24 שעות בכלי פלסטי או זכוכית

להוציא ולשטוף היטב, לנגב את החזה.

בסיום ההמלחה בשר החזה אמור להיות נוקשה וכהה.

לעטוף בבד גאזה ולקשור מסביב

לתלות את החזה במקום קריר (8 עד 15 מעלות) ולח למשך כ- 7 ימים.