דף הבית >> מתכונים >> בירה >> פורטר דובדבנים

גירסת All Grain

לתת
4.5 ק"ג
Weyermann® Munich type 1
1.8 ק"ג
Weyermann® Pilsener Malt
0.35 ק"ג
Weyermann® CaraBohemian®
0.45 ק"ג Weyermann® Melanoidin Malt

0.25 ק"ג Weyermann® Carafa® type 2

תוספים
5 - 3 ק"ג דובדבנים אחרי הקפאה
150 גר' שבבי קקאו (Cocoa Nibs)

כשות
15 גר' כשות מסוג Northern Brewer 10.4% למשך 60 דקות (20 IBU)
15 גר' כשות מסוג Northern Brewer 10.4% למשך 30 דקות (10 IBU)

שמרים
שקית שמרים מסוג Safale S-04
או Saflager S-23

Mashing
60 דק' בטמפ' 67 מעלות יחס מים לתת 1:3.

 

גירסת רכז

לתת
4.5 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר
0.20 ק"ג
Weyermann® Munich type 1
0.30 ק"ג
Weyermann® CaraBohemian®
0.25 ק"ג Weyermann® Melanoidin Malt

0.25 ק"ג Weyermann® Carafa® type 2

תוספים
5 - 3 ק"ג דובדבנים אחרי הקפאה
150 גר' שבבי קקאו (Cocoa Nibs)


כשות
15 גר' כשות מסוג Northern Brewer 10.4% למשך 60 דקות (20 IBU)
15 גר' כשות מסוג Northern Brewer 10.4% למשך 30 דקות (10 IBU)


שמרים
שקית שמרים מסוג Safale S-04
או Saflager S-23

 
בישול: 60 דקות

תסיסה: שבוע, US-05 בטמפ' של 18 מעלות / S-23 בטמפ' של 12 מעלות.

לאחר שבוע להשרות את הדובדבנים ופולי הקקאו כרבע שעה, באלכוהול לחיטוי.
להעביר את הבירה למיכל תסיסה שני ולהוסיף הדודבנים ופולי הקקאו.

להשאיר בתסיסה השנייה כחודש 
פורטר דובדבנים

בירת בסגנון פורטר, כהה ושוקולדית בעלת אחוז אלכוהול גבוה, כ- 6.5% בתוספת דובדבנים ושבבי קקאו