דף הבית >> מתכונים >> בירה >> ביטר אנגלי

גירסת All Grain

לתת

4 ק"ג Pale Ale Malt
0.5 ק"ג
Crystal Malt 60L

כשות
15  גר' כישות מסוג Perle 7.5% למשך 60 דקות
15 גר' כשות מסוג Perle 7.5% למשך 15 דקות
15 גר' כשות מסוג E.K Goldings 4.5% במיכל התסיסה הראשוני
15 גר' כשות מסוג E.K Goldings 4.5% במיכל התסיסה המשני

שמרים
שקית שמרים מסוג Safale S-04

Mashing
60 דק' בטמפ' 65 מעלות יחס מים לתת 1:2.5


 

גירסת רכז

לתת
3 ק"ג רכז לתת נוזלי בהיר

0.5 ק"ג Crystal Malt 60L

כשות
15  גר' כישות מסוג Perle 7.5% למשך 60 דקות
15 גר' כשות מסוג Perle 7.5% למשך 15 דקות
15 גר' כשות מסוג E.K Goldings 4.5% במיכל התסיסה הראשוני
15 גר' כשות מסוג E.K Goldings 4.5% במיכל התסיסה המשני


שמרים
שקית שמרים מסוג Safale S-04

 
בישול: 60 דקות
תסיסה ראשונית של שבוע בטמפרטורה של 17 מעלות, להוסיף כשות לאחר 3-4 ימים.
שבועיים תסיסה משנית בטמפרטורה של 10 מעלות.
ביקבוק בתוספת 120 גר' סוכר תירס, הבירה לא צריכה לצאת מוגזת.
ביטר אנגלי English Bitter

בירה אנגלית קלה לשתייה, בעלת אחוז אלכוהול נמוך, צבע אדמדם